Luchtgommen deuren

Luchtgommen: Een nieuw leven voor je oude deuren

Passen uw binnendeuren niet meer in uw interieur? Dikke laag boenwas, veel te donker, maar van uitstekende kwaliteit.

Uw binnendeuren luchtgommen is de perfecte oplossing. Je zal versteld staan wat een pareltjes onder die donkere laag tevoorschijn komen.

Het is trouwens vele malen goedkoper dan nieuwe kwaliteitsvolle deuren aan te schaffen.

Deuren luchtgommen, hoe doen we dat?

In tegenstelling tot het luchtgommen van trappen of keukens verkiezen we om uw deuren bij ons in het atelier te zandstralen. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over stof.

U kan ze bij ons afleveren of gewenst komen wij ze ophalen en brengen we ze terug.

Door middel van een compressor worden keramische korrels onder lage druk op het oppervlak geblazen. Hierdoor wordt de bestaande afwerkingslaag verwijderd zonder het oppervlak diep te beschadigen zoals bij traditioneel zandstralen.

Nadat elk minuscuul hoekje en kantje onder handen werd genomen, staat het hout terug in zijn ‘blootje’ en heeft u weer de natuurlijke originele uitstraling.

Deuren fijnstralen of luchtgommen of toch beter zandstralen?

Luchtgommen (of een andere term fijnstralen) is een verfijnde versie van het klassieke zandstralen. Waar zandstralen gebruik maakt van een vrij hoge werkingsdruk en een agressiever straalmiddel, is luchtgommen veel zachter. De werkingsdruk van een luchtgomtoestel kan veel zachter ingesteld worden en ook het straalzand wordt vervangen door een effectiever en zachter straalmiddel.

Hierdoor is luchtgommen of fijnstralen veel minder agressief dan zandstalen en zal het resultaat veel mooier ogen.

Is het mogelijk om elke deur te luchtgommen?

In theorie kunnen we alle hout luchtgommen. Maar…

Het komt vaak voor dat het middenpaneel van de deur afgewerkt is met fineerhout. Dit wil zeggen dat er een heel dun laagje echt hout op samengeperst MDF wordt aangebracht. Luchtgommen van fineer hangt af van de dikte van de fineer. Best is even een proefstuk te plaatsen om de haalbaarheid te bekijken.

Ideale houtsoorten om te luchtgommen zijn de hardere houtsoorten zoals: eik, beuk, kerselaar, tropische houtsoorten, …. Minder geschikt zijn de zachte houtsoorten zoals: grenen, den, spikspan,…

Wat met de omkasting of chambranten?

Het moeilijke punt bij het zandstralen van deuren is de omkasting. Ter plaatse de omkasting luchtgommen is niet mogelijk gelet de stofoverlast die dit teweeg zou brengen in elke kamer. Er zijn 2 opties mogelijk: de omkasting wordt weggenomen en tevens bij ons in het atelier gestraald. Nadien dient deze terug geplaatst te worden. Ook kan de omkasting geschilderd worden.

Afwerking en behandelen deuren

Na het verwijderen van de huidige afwerkingslaag heeft uw hout uiteraard geen enkele vorm van bescherming meer. We raden u aan om de deuren zo snel mogelijk opnieuw te behandelen.

Hiervoor kan u natuurlijk beroep doen op ons. Wens je de handen zelf uit de mouwen te steken, en je wil zelf behandelen dan kan dit zeker! We staan u bij met deskundig advies over de mogelijkheden van afwerking en helpen u gewenst met de opstart.

Mogelijkheden van afwerking en bescherming zijn:

• De deuren oliën,

• De deuren vernissen,

• De deuren voorzien van een woodlook beschermingssysteem,

• De deuren inkleuren,

• De deuren schilderen.

Alle professionele producten voor het behandelen van uw meubels zijn bij ons te verkrijgen zonder dat u zich suf hoeft te zoeken achter een leverancier.

Wat is de kostprijs voor het luchtgommen van een deur?

De prijs voor het luchtgommen van een deur hangt af van verschillende factoren. Welk is de houtsoort? Hoe is de deur momenteel behandeld? Is er afplakwerk? Moeten wij het beslag verwijderen? ….

Om u toch een klein idee te geven over de prijs voor het zandstralen van een deur, moet u rekening houden met ongeveer 200 euro voor een klassieke eiken deur die bij ons blank aangeleverd wordt.

Kan ik zelf deuren zandstralen?

We raden u aan om uw deuren niet zelf te stralen. Er dient een analyse gemaakt te worden van het hout en de werkingsdruk hierop af te stellen. Weet, een fout bij het zandstralen is niet meer te herstellen. Bovendien zal de kostprijs van de huur van een machine en het straalmiddel niet goedkoper uitkomen. U kan wel flink kosten besparen door zelf het beslag te verwijderen en eventueel de deuren te behandelen.

Contacteer ons

Is nog niet alles duidelijk of wenst u een afspraak? Aarzel niet en contacteer ons. Lees ook onze veelgestelde vragen.

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie