Luchtgommen keuken

Je massief eiken keuken renoveren? Luchtgommen de oplossing!

Je bent al jaren uitgekeken op je donker geboende eiken keuken. Toch is ze nog steeds van topkwaliteit, een zonde om een nieuwe aan te schaffen.

Wij hebben de oplossing voor u: laat je keuken luchtgommen!

Het is trouwens vele malen goedkoper dan nieuwe kwaliteitsvolle keuken te installeren.

Keukens luchtgommen, hoe doen we dat?

Eerst bespreken we uw wensen. Wat wil je als eindresultaat? Je kan ervoor kiezen om de hele keuken te zandstralen, of misschien alleen de frontpanelen en de rest van de keuken lakken.

In elke geval zullen we de frontpanelen demonteren en bij ons in het atelier stralen. Op die manier bespaart u zich al een hele hoop stof. Wil je de ganse keuken laten luchtgommen, dan moeten we de vaste meubels uiteraard ter plaatse luchtgommen.

Alles moet uiteraard leeg zijn en waar mogelijk de elektrische apparaten verwijderen. Vervolgens wordt alles minuscuul afgeplakt en kunnen we aan het luchtgommen van uw keuken beginnen.

Door middel van een compressor worden keramische korrels onder lage druk op het oppervlak geblazen. Hierdoor wordt de bestaande afwerkingslaag verwijderd zonder het oppervlak diep te beschadigen zoals bij traditioneel zandstralen.

Nadat elk minuscuul hoekje en kantje onder handen werd genomen, staat het hout terug in zijn ‘blootje’ en heeft u weer de natuurlijke originele uitstraling.

Uw keuken zandstralen, fijnstralen of toch beter luchtgommen?

Luchtgommen (of een andere term fijnstralen) is een verfijnde versie van het klassieke zandstralen. Waar zandstralen gebruik maakt van een vrij hoge werkingsdruk en een agressiever straalmiddel, is luchtgommen veel zachter. De werkingsdruk van een luchtgomtoestel kan veel zachter ingesteld worden en ook het straalzand wordt vervangen door een effectiever en zachter straalmiddel.

Hierdoor is luchtgommen of fijnstralen veel minder agressief dan zandstalen en zal het resultaat veel mooier ogen.

Is het mogelijk om elke keuken te luchtgommen?

In theorie kunnen we alle hout luchtgommen. Maar…

Het komt vaak voor dat bepaalde zaken in de keuken afgewerkt zijn met fineerhout. Dit wil zeggen dat er een heel dun laagje echt hout op samengeperst MDF wordt aangebracht. Luchtgommen van fineer hangt af van de dikte van de fineer. Best is even een proefstuk te plaatsen om de haalbaarheid te bekijken.

Ideale houtsoorten om te luchtgommen zijn de hardere houtsoorten zoals: eik, beuk, kerselaar, tropische houtsoorten, …. Minder geschikt zijn de zachte houtsoorten zoals: grenen, den, spikspan,…

Afwerking en behandelen keuken

Na het verwijderen van de huidige afwerkingslaag heeft uw hout uiteraard geen enkele vorm van bescherming meer. We raden u aan om de keuken zo snel mogelijk opnieuw te behandelen. Vetspatten zullen anders lelijk huis houden!

Hiervoor kan u natuurlijk beroep doen op ons. Wens je de handen zelf uit de mouwen te steken, en je wil zelf behandelen dan kan dit zeker! We staan u bij met deskundig advies over de mogelijkheden van afwerking en helpen u gewenst met de opstart.

Mogelijkheden van afwerking en bescherming zijn:

  • De keuken oliën,
  • De keuken vernissen,
  • De keuken voorzien van een woodlook beschermingssysteem,
  • De keuken inkleuren,
  • De keuken schilderen.

Alle professionele producten voor het behandelen van uw meubels zijn bij ons te verkrijgen zonder dat u zich suf hoeft te zoeken achter een leverancier.

Wat is de kostprijs voor het luchtgommen van een eiken keuken?

Tot onze spijt kunnen we hier geen enkel bedrag op kleven. Elk project is anders. Graag contact opnemen zodat we een prijsofferte kunnen maken na eerst langs gekomen te zijn.

Kan ik mijn eiken keuken zelf zandstralen?

We raden u aan om uw keuken niet zelf te stralen. Er dient een analyse gemaakt te worden van het hout en de werkingsdruk hierop af te stellen. Weet, een fout bij het zandstralen is niet meer te herstellen. Bovendien zal de kostprijs van de huur van een machine en het straalmiddel niet goedkoper uitkomen. U kan wel kosten besparen door zelf het beslag te verwijderen en eventueel de keuken te behandelen.

Contacteer ons

Is nog niet alles duidelijk of wenst u een afspraak? Aarzel niet en contacteer ons. Lees ook onze veelgestelde vragen.

Luchtgommen keuken
Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie